Virklund – Bryrup

Startpunkt : https://goo.gl/maps/a3rWFmREm7sfBSVs5

Rute : Virklund – Them – Vrads Station – Bryrup (19 km)

PS. Hvis ruten ikke kommer frem på Google Maps på din iPhone, skal du bare klikke på ovenstående link en gang til.

  • Virklund – Them : 4 km
  • Them – Vrads Station : 9,5 km
  • Vrads Station – Bryrup : 5,5 km

Vandreturen Virklund – Bryrup er på små 20 km og følger samme rute, som Naturstien Silkeborg – Horsens også kaldt Bryrupbanestien.

Vi starter turen ved Dagli’ Brugsen i Virklund, så vi kan nå at få fyldt rygsækken op med lidt proviant. Det er altid rart med et par bananer, en flaske vand – især når man har glemt termokanden med te derhjemme – og den obligatoriske kanelsnegle.

Turen kan deles op i tre etapper. De første 6 km stiger det hele vejen fra Virklund op til Them. Fra Them til Vrads Station står den på de laaaaange, liiiige strækninger. Her er det næsten umuligt, ikke at opnå en meditativ sindstilstand. På det sidste stykke hjem til Bryrup, har vi forladt asfalten og slutter vi turen af med grusveje og skovstier, mens vi passerer Snabe Igelsø, Kulsø og til sidst Kvindsø.

Virklund - Them

Den lange stigning fra Virklund til Them

Byens vartegn

Man burde nok overveje “at glemme” at komme pålæg på sin rugbrød og i stedet for tage en osteskærer med i rygsækken. For enden af stigningen venter nemlig Them Andelsmejeri, som praler med at lave en Themli’ go’ ost. Du kan ikke gå glip af, at se byens varetegn og hvad betyder de få hundrede meter ekstra, når man kan få en vaskeægte Fætter Kras til frokost.

Them - Vrads Station

Hjalte er en enestående stifinder

Vi spiste vores madpakke ved bisonfarmen

Det var godt, at vi havde Hjalte – den godmodige, brune labrador – med på turen. Han er en enestående stifinder, som vi simpelthen ikke kan undvære på vores ture gennem det danske land. De lange, lige strækninger kan få en til at tvivle på, om man stadigvæk er på rette vej.

Halvvejs mellem Them og Vrads Station dukker der nogle bord-bænke-sæt op langs med stien. Et stort skilt gør det klart, at her er hjemstedet for “Rovfugleshow og bisonfarm”.

Inden vi nåede frem til Vrads Station, ændrer landskabet sig. Vi når lige ind i udkanten af Vrads Sande. Et område præget af indlandsklitter dannet af sandflugten, der hærgede i store dele af Jylland fra 1500- til 1800-tallet.

Vrads Station - Bryrup

Vrads Station

Dejlige blåbær

Traktørstedet Vrads Station er ende- og vendepunkt for Veteranbanen, som kører fra Bryrup til Vrads, gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø. En meget smuk tur, som med rette kaldes “Danmarks Smukkeste Jernbane”.

Vi var heldige, at vejret denne første uge i juli mindede mest om efteråret med både masser af bygger og blæst. Mangel på turister gjorde, at der var godt med blåbær på buskene langs med stien.

Efter ca. 4 timer var vi så tilbage på Langsøvej. Hjalte syntes, at det havde været dejligt med nogle kilometer under poterne igen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *