Brakkerhus – Tørskind grusgrav – Brakkerhus

Startpunkt : Brakkerhus

Rute : Brakkerhus – Tørskind grusgrav – Brakkerhus (34,3 km)

PS. Hvis ruten ikke kommer frem på Google Maps på din iPhone, skal du bare klikke på ovenstående link en gang til.

  • Brakkerhus – Hesselballe : 8,5 km
  • Hesselballe – Vork : 8 km
  • Vork – Egtved : 9,3 km
  • Egtved – Brakkerhus : 8,8
 Alternative ruter

  • Vork – Ravningbroen – Tørskind grusgrav : 8 km (gul rute)
  • Alternativ rute (grusvej) : 2,1 km (gul rute)
  • Tørskind grusgrav : 600 m (blå rute)

På denne rute kommer du lidt omkring, uden at komme for langt hjemmefra. Har du en lille madpakke med, så kan du med fordel køre omkring Tørskind grusgrav (blå rute) og nyde den på en af de mange bord-bænke-sæt.

Tørskin grusgrav

Den flotte udsigt over den smukke Vejle Ådal

I det hele taget er grusgraven et besøg værd. Tørskind grusgrav er en tidligere grusgrav, der er ændret til en skulpturpark med værker i stål, granit og træ udført at de to landskabskunstnere, franskmænden Jean Clareboudt og danskeren Robert Jacobsen. Smut også lige forbi toppen af grusgraven, hvor du ser udover en af de absolut mest spektakulære dele af Vejle Ådal.

Hvis du gerne vil læse mere om Tørskind grusgrav, så findes der en folder udgivet af Vejle Kommune. Du kan hente folderen her.

For de rigtige seje er der en alternativ rute, hvor du kommer ned i Vejle Ådal og omkring Ravningbroen og Tørskind grusgrav (gul rute). Det går derudaf når man cykler ned ad Vork Bakke mod Ravningbroen. Men spar lidt på kræfterne, for når du skal ud af dalen igen, så går det bare opad. Det er helt i orden, hvis du vælger at trække cyklen op ad den stejle stigning mod Tørskind grusgrav.

Ravningbro

Ravning Station

På vej hjem til Brakkerhus, findes der endnu en alternativ rute (gul rute). Du skal dog være opmærksom på, at det er en grusvej, som fører dig igennem markerne øst for Egtved.

Bare roligt. Cykler du ruten, som beskrevet overnover, går det nedad på Vork Bakke.

Godt gået !!!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *